Wat is de toekomst van retail?

De retail branche is door de explosieve groei van het internet de laatste jaren in steeds moeilijker vaarwater terecht gekomen. Mensen met een fysiek winkelpand moeten nu concurreren tegen webwinkels die geen panden op dure locaties hoeven te huren en hun business kunnen runnen met veel minder personeel.

Deze concurrentiestrijd heeft ervoor gezorgd dat helaas een flink aantal winkels hun deuren heeft moeten sluiten. Erg vervelend natuurlijk voor de ondernemers en werknemers van deze bedrijven. Een enigszins positief gevolg hiervan is dat de huur van winkelpanden ook een stuk goedkoper is geworden. Ondernemers vragen zich echter af wat de toekomst van retail nu is. Hebben we over tien jaar nog steeds de mogelijkheid om fysieke goederen bij een winkel in het centrum van de stad te kopen? Het antwoord hierop is zonder twijfel ja. Het is echter wel afhankelijk van de soort producten die verkocht worden en op welke manier marketing wordt ingezet om mensen naar de winkel te krijgen. Daar willen het vandaag eens over hebben in dit artikel.

Producten die goed verkopen in winkels

 

jeans winkel
Veel consumenten kopen jeans nog altijd graag in een fysieke winkel

Er zijn bepaalde producten die consumenten altijd graag in een fysieke winkel willen blijven kopen. Dit zijn ten eerste voornamelijk producten die mensen het liefst zo snel mogelijk in hun handen willen hebben. Vers producten zijn hier een goed voorbeeld van. Maar ook kleding is een goed voorbeeld, alhoewel er ook veel mensen zijn die hun kleding altijd online kopen. Toch kan even iets passen vaak prettig zijn voor de meeste mensen. Zo weet je direct of het prettig zit en hoe het staat. Bij het online aanschaffen van kleding moet je natuurlijk altijd maar afwachten wat je krijgt, makkelijker is het natuurlijk wel!

Als je in de avond graag een kipfilet wilt eten, dan is het niet mogelijk om deze via internet te bestellen. Een ander voorbeeld zijn producten die mensen graag eerst willen aanraken en willen zien. Hoewel dit langzaam aan het veranderen is, zijn er nog een groot aantal personen die geen jeans online willen kopen. Zij weten namelijk niet of deze mooi past wanneer ze eenmaal aangetrokken zijn. Als je een bepaald merk weet wat altijd goed past, dan is het natuurlijk een ander verhaal.

Marketingstrategie moderniseren

winkel openIn principe is het mogelijk voor alle bedrijven die in de retail actief zijn om te overleven. Zij moeten echter wel hun marketing met de tijd mee laten gaan. Dit betekent dat je ook als een fysieke winkel het internet in moet zetten om klanten te vinden. Maar ook kan de winkelervaring worden verbeterd door bijvoorbeeld het toepassen van digital signage schermen in de winkel. Dit geeft mensen een prettig en modern gevoel en hebben ze een reden om de winkel te bezoeken. De beleving speelt ook een rol.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je goed gevonden wordt in de zoekmachines. Zeker belangrijk in deze tijd. Iedereen heeft natuurlijk een mobieltje op zak. Stel dat iemand in een vreemde stad is op zoek naar een winkel, dan kan dit veel nieuwe mensen in de winkel opleveren. Wanneer iemand op zijn of haar computer zoekt naar een dierenwinkel in een specifieke stad, dan moet de website van jouw winkel daar staan met duidelijke instructies hoe de locatie het makkelijkst bezocht kan worden. Er zijn gespecialiseerde bureaus die hierbij kunnen helpen.